تحولات منطقه

هفته اول اسفند با موج جدید گرانی مواد غذایی همراه بود؛ از مرغ، تخم‌مرغ و گوشت تا برنج، چای، روغن و برخی میوه‌جات در روزهای اخیر گران شده‌اند و از آنجا که هنوز تقاضای خرید شب عید وارد بازار نشده، گرانی روزهای اخیر مایه نگرانی است

تخم مرغ ۸۰۰ ، مرغ ۱۰۰۰، برنج ۲۰۰۰ و روغن‌نباتی ۵۰۰ تومان گران شدند!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، هفته اول اسفند با موج جدید گرانی مواد غذایی همراه بود؛ از مرغ، تخم‌مرغ و گوشت تا برنج، چای، روغن و برخی میوه‌جات در روزهای اخیر گران شده‌اند و از آنجا که هنوز تقاضای خرید شب عید وارد بازار نشده، گرانی روزهای اخیر مایه نگرانی است.

بر اساس اظهارات مسئولان صنفی و گزارش میدانی از سطح بازار، در هفته اول اسفند تخم‌مرغ ۸۰۰ تومان، مرغ حدود هزار تومان، برنج ایرانی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان، گوشت قرمز هزار تومان و روغن نباتی ۵۰۰تومان گران شده است.

ناصر نبی‌پور، رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران عنوان کرد: تخم‌مرغ طی سه روز ۸۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.

وی گفت: قیمت تخم مرغ در اویل هفته قبل ۴۳۰۰ تا ۴۴۰۰ تومان بود که به دلیل معدوم‌سازی ده میلیون قطعه مرغ تخمگذار به دلیل شیوع آنفلوآنزای مرغی و افزایش تقاضا در بازار از سوی قنادی‌ها نرخ آن افزایش یافته است.

از سوی دیگر، علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی از افزایش هزار تومانی قیمت گوشت قرمز در هفته اول اسفند خبر داد و دلیل آن را کمبود دام در بازار دانست.

مهدی یوسف‌خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی تهران با اشاره به افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت مرغ در آخرین روز هفته گذشته گفت: با توجه به کاهش جوجه‌ریزی در آذر ماه، پیش‌بینی افزایش قیمت را داشتیم و احتمالا تا نیمه اسفند نیز این روند ادامه داشته باشد. وی با رد هرگونه دخالت عامل بیماری در کاهش تولید بخصوص آنفلوآنزا، افزود: کاهش جوجه‌ریزی در تاریخ یاد شده به دلیل افزایش ناگهانی قیمت جوجه‌ یکروزه بود و بسیاری از تولیدکنندگان تا روشن شدن و ثبات قیمت، یک دوره دست از جوجه‌ریزی کشیدند به همین دلیل در ابتدای اسفند با کمبود جوجه مواجه شدیم.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی معتقد است با ورود محصول دوره جوجه‌ریزی قبل به بازار، قیمت‌ها به تعادل باز خواهد گشت و روند افزایشی قیمت مرغ متوقف خواهد شد به صورتی که پیش‌بینی مرغ بالای ۷۵۰۰تومان بعید به نظر خواهد رسید.

وی قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را ۵۲۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر، نرخ هر کیلوگرم مرغ آماده طبخ در عمده‌فروشی درب کشتارگاه (به‌صورت نقدی) ۷۱۵۰تومان و توزیع درب واحدهای صنفی (به صورت نقدی) ۷۳۰۰ تومان است و حدود ۷۹۵۰ تومان به دست خریدار می‌رسد.

این مقام صنفی تاکید کرد، البته با توجه به تجربیات سنوات گذشته هنوز تقاضای خرید مواد پروتئینی به بازار شب عید نرسیده است، چون در اوایل اسفند هموطنان به دنبال تامین نیازهای دیگری مثل پوشاک و اقلام مورد نیاز خود هستند و هفته آخر برای تامین کالاهای اساسی مثل گوشت و مرغ اقدام می‌کنند که در آن زمان هم تدابیر مناسبی برای تامین نیازهای بازار اندیشیده شده است و قیمت‌ها از پیش‌بینی‌های انجام شده، احتمالا بالاتر نخواهد بود.

قاسمعلی حسنی، عضو اتحادیه مواد غذایی درباره آخرین وضعیت قیمت اقلام اساسی در بازار اظهار کرد: در حال حاضر نرخ هر کیلو برنج هندی ۳۸۰۰ تومان و برنج ایرانی بسته به کیفیت از ۷۵۰۰ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.

وی افزود: طی روزهای اخیر با کاهش تعرفه واردات، قیمت هر کیلو نخود ۲۰۰۰ تومان و عدس ۷۰۰ تومان کاهش یافته است. حسنی درباره قیمت فروش برخی اقلام حبوبات در فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: بسته‌بندی حبوبات در فروشگاه‌های زنجیره‌ای نامتعارف است که از سازمان استاندارد تقاضا داریم بسته بندی‌های ۹۰۰ گرمی حبوبات را اصلاح کند. عضو اتحادیه مواد غذایی از افزایش ۵ درصدی نرخ روغن در بازار خبر داد و عنوان کرد: از هفته گذشته شرکت‌های روغن نباتی از ارائه تخفیف به عمده‌فروشان خودداری می‌کنند که درنهایت این موضوع به افزایش ۵ درصدی قیمت منجر شده به طوری که نرخ روغن نباتی ۱۶ کیلویی از ۶۲به ۶۸ هزار تومان افزایش یافته است.

از سوی دیگر رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی درباره افزایش قیمت‌های لبنیات در بازار شب عید گفت: در بازار لبنیات کاملا ثبات قیمتی وجود دارد و فقط به‌دلیل هزینه‌های تولید مثل مواد پتروشیمی، هزینه دستمزدها و انرژی افزایش جزئی داشته‌ایم. وی با تاکید براین‌که قیمت شیر خام تا حد زیادی در تعیین قیمت محصولات لبنی نقش دارد، افزود: قیمت شیرخام در بازار، ثبات قیمتی مناسبی دارد بنابراین منتظر افزایش یا جهش ناگهانی قیمت در بازار شب‌عید نیستیم و پیش‌بینی می‌کنیم بدون تغییر به استقبال سال جدید برویم.

این مقام مسئول تصریح کرد: افزایش قیمت‌های اندکی هم که داشته‌ایم به دلیل کمبود مواد اولیه پتروشیمی برای تولید بسته‌بندی بوده که این شرایط هم درحال کنترل است و در صورت تغییر نکردن هزینه‌های تولید، هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

گزارش‌های میدانی از سطح بازار حکایت از گران شدن برنج دارد. به گفته خرده‌فروشان، برنج ایرانی در هفته قبل به طور متوسط ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان گران شده است. برنج هندی هم حدود ۵۰۰ تومان گران‌تر به فروش می‌رسد.

منبع: نسیم آنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.